11:43 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Muharrem İnce istifa etti: CHP artık bir tabeladan ibaret olduğunu söyledi

Memleket Hareketi ile partileşme kararı alan Muharrem İnce, E-devlet üzerinden istifa etti. İstifa öncesi Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, CHP’nin artık bir tabeladan ibaret olduğunu belirtti.

Başlattığı Memleket Hareketi’ni partileştirme kararı alan ve CHP’den istifa ettiğini açıklayan Muharrem İnce, Ankara’da basın toplantısı düzenledi.

İnce’nin açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Yakın zamanda partimizin genel merkezinde sizleri ağırlayacağız. Biz Türkiye’ye seçenek olacağız. Parti içindeki demokrasiyi yok edersen kimse sana inanmaz.

Kendi partililerini kucaklamayanlar kimseyi kucaklayamaz. Dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet partisi CHP’dir. Muhalefet istifa etmelidir.

(Kılıçdaroğlu’na) ‘İstifa etmelisin’ deyip kendin istifa etmiyorsan o koltukta neden oturuyorsun? YOLUMU AYIRIYORUM Bugün yol ayrımında olduğumu biliyorum.

Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atmıştır. Ortada ilke ve değer yoktur. Liyakat yoktur. Atatürk’ün partisi kalmamıştır. Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP’lilerle yolumu ayırıyorum. FETÖ’cüleri Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.

“Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti” diyenlerle yolumu ayırıyorum. ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Ne işimiz var Libya’da diyenlerden ayrılıyorum. CHP’den istifa eden 3 milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketi’ne katılmıştır. TBMM’de İyi Parti’den sonra en büyük grup bizim olacak. CHP artık tabeladan ibaret bir parti. Hüner Coşkuner’in vasiyeti yerine getirilemedi! Ailesi bu sözlerle açıkladı…

CHP’den başka istifalar olacak mı?

Başka istifa konuları hakkında sorulara yanıt veren İnce, “bunu zamana bırakalım” dedi.

3 CHP’li vekil de istifa etmişti

CHP’den Mehmet Ali Çelebi Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in istifasının ardından açıklama yapan İnce bu milletvekilleriyle bağlantıda olduğunu ve kendisinin de istifa edeceğini açıklamıştı.

DİĞER GELİŞMELER