milas yangini kontrol altinda 01
milas yangini kontrol altinda 01

Milas yangını kontrol altında

Muğla’da günlerdir süren Milas yangını da kontrol altına alındı. Ekipler, Köyceğiz’de Denizli il sınırına ulaşan alevleri durdurmaya çalışıyor. Sarp arazi ve rüzgar, ekiplerin çalışmasını güçleştiriyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli, Muğla’nın Milas ilçesinde 11 gündür süren ve büyük hasara neden olan yangının kontrol

Son günlerde orman yangınlarıyla mücadelede eden Türkiye, yeşil vatan için gece-gündüz çalışıyor. İtfaiye ekipleri ve orman işçileri büyük bir fedakarlıkla yangınları kontrol altın almaya çalışıyor.

Son olarak güzel haber Milas’tan geldi. 11 gündür devam eden orman yangınının kontrol altına alındığını Bakan Pakdemirli duyurdu.

Bodrum ve Köyceğiz’de alevlerle mücadele

14 gündür devam eden orman yangınlarında ise 275’inden 273’ü kontrol atlına alındı.

Muğla’nın Bodrum ve Köyceğiz ilçelerinde ise orman yangınları devam ediyor. Ekipler, Köyceğiz’de Denizli il sınırına ulaşan alevleri durdurmaya çalışıyor. Sarp arazi ve rüzgar, ekiplerin çalışmasını güçleştiriyor.

Ulaşımın olmadığı derin vadilerde yangına uçak ve helikopterlerle müdahale ediliyor. Bu sırada yerdeki ekipler, iş makineleriyle vadi içinde şeritler açarak yangını durdurmaya çalıştı.

Uçak ve helikopterler, Muğla’da söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü alanlara gün boyu tonlarca su bıraktı.

 Alevlerin önüne set çeken 3 bin 600 personelin bir bölümü ise yeni yangın ihbarlarına karşı teyakkuzdaydı. O ihbarlardan ikisi Seydikemer ve Bodrum’dan geldi. Seydikemer’deki yangın büyümeden söndürüldü.

Ancak Bodrum Dereköy Mahallesinde yerleşime yönelen alevleri durdurmak kolay olmadı.

Yangınlarla mücadelede 15 uçak, 62 helikopter, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 850 arazöz, 430 iş makinası ve 5 bin 250 personel görev yapıyor.

28 Temmuz’dan itibaren bugüne dek 53 ilde orman yangını çıktı.