51641
51641

Mali’de BM barış gücü askerlerine saldırı: 4 ölü 3 yaralı

Mali'de Birleşmiş Milletler barış gücü askerlerine yönelik bombalı saldırıda 4 askerin öldüğü bildirildi.

Mali'de Birleşmiş Milletler barış gücü askerlerine yönelik bombalı saldırıda 4 askerin öldüğü bildirildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre saldırı, Mali'nin orta kesimindeki Douentza'yı, kuzey kesimindeki Timbuktu'ya bağlayan yol üzerinde meydana geldi.

Saldırıda Fildişi Sahili ordusuna mensup 4 BM barış gücü askeri ölürken, 3'ü de yaralandı.

Saldırıyı ve ölü sayısını doğrulayan Fildişi Sahili Savunma Bakanlığı, saldırı sonrasında bölgeye takviye kuvvet gönderildiğini ve yaralıların hızlıca tahliye edildiğini ifade etti.

Son dönemde Mali'de yabancı güçlere yönelik saldırılarda artış yaşandığı göze çarpıyor. Yılın ilk günlerinde ülkede Fransız askerlerine yönelik saldırılarda toplam 5 Fransız askeri ölmüş, saldırıları El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) üstlenmişti.

Bölgede 2013 yılında kurulan BM barış gücü misyonu MNUSMA, dünyadaki en ölümcül barış gücü misyonu olarak kabul ediliyor. Mali'de bu misyon bünyesinde yaklaşık 13 bin asker bulunurken, 2013 yılından bu yana en az 230 barış gücü askeri saldırılarda öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …