13:07 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Mali’de 5 Fransız askerin öldüğü saldırıları El Kaide üstlendi

Batı ülkesi 'nin farklı bölgelerinde düzenlenen ve 5 Fransız askerin öldüğü saldırıları bağlantıı yapı üstlendi.

Batı Afrika ülkesi Mali'nin farklı bölgelerinde düzenlenen ve 5 Fransız askerin öldüğü saldırıları El Kaide bağlantılı yapı üstlendi.

Mali'nin orta kesimindeki Mopti bölgesinde 28 Aralık 2020, doğu kesimindeki Menaka bölgesinde 2 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 5 Fransız askerin ölümü 1'inin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırları El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması 'Cemaat Nusret el İslam vel Muslimin' (CNİM) grubu üstlendi.

kaynaklarından edinilen bilgilere göre Fransız askerlerinin öldüğü her iki saldırıda da daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcılar kullanıldı.

CNİM'ye bağlı hesapları üzerinden dolaşıma sokulan , Mopti'de 3, Menaka'da 2 Fransız askerin öldüğü saldırıların sorumluluğu üstlenilirken, -Mali sınırı yakınlarındaki Tchombangou ve Zaroumdareye köylerine birkaç gün önce düzenlenen ve en az 100 kişinin öldüğü ile grubun bir ilgisinin olmadığı öne sürüldü.

Bölge uzmanı ve F24 muhabiri Wassim Nasr ise, El Kaide'nin Batı Afrika'daki uzantısı CNİM'nin Nijer'deki saldırının arkasında IŞİD'in olduğunu ima ğini belirtti.

Son dönemde Mali'de Fransız askerlerine yönelik saldırılarda artış yaşanıyor.

2013 yılında Mali'ye askeri müdahalede bulunan 'nın bu ülkede resmi olarak 5 bin 100 askeri personel konuşlandırdığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.