maduro biden i tebrik etti 01
maduro biden i tebrik etti 01

Maduro, Biden’ı tebrik etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın koltuktan indirmek için yoğun çaba sarf ettiği Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 59. başkanlık seçimini resmi olmayan sonuçlara göre kazandığını ilan eden Demokrat Joe Biden’ı kutladı.

Twitter’dan yaptığı açıklamada Biden ile yardımcısı Kamala Harris’i tebrik eden Maduro, “Kurtarıcı Simon Bolivar’ın anavatanı Venezüella, ABD halkı ve hükümeti ile diyalog ve anlayışa her zaman hazır olacak” ifadelerini kullandı.

Maduro’nun diyalog çağrılarına olumlu yanıt vermeyen Donald Trump hükümeti, Venezüella’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’yu meşru hükümet olarak tanıyor ve destekliyor. Nisan 2019’daki darbe girişimini önceden öğrenmesi sayesinde önlediğini anlatan Maduro, ABD yönetiminin Venezüella’ya karşı savaş planı hazırladığını ifade etmişti.

Meksika tüm yasal sorunların çözülmesini bekliyor

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Trump’ın kendilerine saygılı olduğunu ve birlikte iyi anlaşmalara imza attığını söyledi.

Obrador, seçim sonuçlarına ilişkin, “Tüm yasal sorunların çözülmesini bekleyeceğiz. Tedbirsiz olmak, düşüncesiz davranmak istemiyoruz ve halkların kendi kaderini tayin etme ve başkalarının haklarına saygılı olmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Uruguay’dan ilişkileri güçlendirme temennisi

Uruguay Devlet Başkanı Luis Lacalle Pou da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “ABD’nin seçilmiş Devlet Başkanı Joe Biden’ı tebrik ediyorum. Halkımızın iyiliği için ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …