00:28 Cumartesi / 20 Nisan 2024 | 11 Şevval 1445

Lübnan sokaklarında öfke büyüyor: Yollar trafiğe kapatıldı

[post-views]
Beyrut/Şarku’l Avsat

Lübnan’da halk hareketi kötüleşen yaşam koşullarını protesto etmek için sokaklara dökülürken birçok bölgede ise yollar trafiğe kapatıldı. Özellikle Trablusşam’ta göstericiler ve ordu arasında çıkan çatışmalar sebebiyle çok sayıda kişi yaralandı.

Onlarca gösterici dolar kurundaki artış ve mazot kesintisini protesto etmek için Trablusşam kentinin Cebel Muhsin bölgesindeki yolları trafiğe kapattı. Yolları açmak için kalabalığa müdahale eden güvenlik güçleri ile protestocular arasında arbede yaşandı ve güvenlik güçleri havaya ateş açtı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre, protestolar sırasında göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanırken, bazı göstericiler ordu mensuplarının kendilerine karşı plastik mermi kullandığını söyledi.

Lübnan Kızılhaç’ı 5’i kendi ekiplerinden olmak üzere 19 yaralının Cebel Muhsin’deki hastanelere nakledildiğini açıklarken, ordu tarafından yapılan açıklamada 10 askerin taşlanma sonucu, 5 askerinde halk tarafından atılan el bombası sebebiyle yaralandığını duyurdu.

Başkent Beyrut’ta da protestocular, yaşam koşullarını ve ilaç gibi temel malların eksikliğini protesto etmek için bazı ana yolları çöp konteynerleri ve barikatlarla kapattı.

Protestocular Beyrut’un güneyindeki Naameh otoyolunu her iki yönden de trafiğe kapattı ve Sidon kentinden gençler lastikleri yakarak şehir merkezinde yolu trafiğe kapattı.

Lübnan Silahlı Kuvvetler Komutanı General Joseph Aoun dün Bekaa Vadisi’ndeki askeri bölgeleri ziyareti sırasında, hiç kimsenin güvenliği bozmasına izin verilmeyeceğini belirterek,  kaos yaymak ve çekişme yaratmak isteyenleri geri püskürttükleri için orduya teşekkür etti.