16:59 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

Lübnan halkı Hizbullah’ın kontrolünü reddediyor

Lübnan Kuvvetleri Partisi Başkanı Samir Caca, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın ülkede 7 kişinin ölümüne neden olan bir gösteriye düzenlenen saldırıda Caca’nın pusu kurduğu iddialarını reddetti. Geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleşen gösteride çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Caca, Nasrallah’ın sözlerinin yanlış ve dedikodudan ibaret olduğunu açıkladı. Yaşanan olayların yanlış olduğunu söyleyen Caca, Askeri Mahkeme Yargıcı Fadi Akiki’nin huzurunda ifade vermesi için Nasrallah’ın da ifade vermesini istediğini açıkladı.

Caca, Hizbullah’ın Beyrut Limanı’nda yaşanan patlamayla ilgili yürütülen soruşturmayı durdurmak istediğini ve hareketin istediklerini empoze etmek ve yargıç Tarık el-Bitar yerine başkasının atanmasını talep etmek için bu yola başvurduğunu açıkladı.

Lübnan Kuvvetleri Partisi’nin Hizbullah’a odaklanıp Emel Hareketi ile karşı karşıya gelmekten kaçındığı iddialarına yanıt veren Caca, “Partimiz Lübnan’ı nihai vatan olarak tanınması için hareket ile görüşüyor. Hizbullah’ın ise böyle bir derdi yok” dedi.

Hizbullah’ın Lübnan Kuvvetleri Partisi’nin Lübnan’da bir iç savaş yaşanmasını istediği iddialarına yanıt olarak Caca, tüm Lübnan halkının yasadışı bir parti olarak tanımladığı Hizbullah’ın kontrolünü reddettiğini belirtti.

DİĞER GELİŞMELER