los angeles ta yasa disi hava fisek baskininda patlama 02
los angeles ta yasa disi hava fisek baskininda patlama 02

Los Angeles’ta yasa dışı havai fişek baskınında patlama

Los Angeles/ Şarku’l Avsat

Los Angeles polisi tarafından el konulan havai fişekler dün güvenli bir şekilde imha edilmeye çalışıldığı sırada patladı. Olayda 10’u polis 17 kişinin yaralanırken çok sayıda bina ve araç da zarar gördü.

İtfaiye teşkilatından yapılan açıklamada, hafif şekilde yaralanan 10 polis memurunun 3’ü ağır yaralı 6 siville birlikte tedavi için hastaneye götürüldüğü bilgisi paylaşıldı. Hafif yaralanan bir diğer kişinin tedavinsin ise olay yerinde yapıldığı kaydedildi.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları öncesinde yapılan operasyon ile 2 bin 270 kilonun üzerinde yasa dışı havai fişek ele geçirilmişti.

Los Angeles polisi, olayın bomba imha uzmanlarından oluşan bir ekibin, şehrin güney banliyösünde el koyulan havai fişekleri tıra yüklerken meydana geldiğini aktardı.

CNS, ABD ve KCAL kanalları ise patlamanın, polisin el konulan havai fişeklerin bir kısmını güvenli bir şekilde patlatmaya çalıştığı sırada meydana geldiğini bildirdi.

Yerel medya kuruluşları da patlamanın çok sayıda binaya zarar verdiğini kaydetti.

İtfaiye, şehirdeki bina güvenliği müfettişlerinin çalışmalar yürüttüğü ve bölgenin tahliye edilip edilmeyeceğini belirlemek için binalardaki hasarı incelediği bilgisini paylaştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …