04:57 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Kuzey Kore’den Güney Kore’ye karşı geri adım

Broşür kriziyle başlayan ve bir anda savaşın eşiğine kadar gelen krizde Kuzey Kore, Güney Kore’ye olan sert tutumundan geri adım atıyor.

Güney Kore sınırındaki tatbikatları sürdürme yönündeki kararı ertelediğini duyuran Kuzey Kore, Seul’e karşı girişilen ‘propaganda operasyonunda’ bir dizi geri adım attı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın aktardığına göre, Kuzey Kore basınında yer alan ve Seul’u eleştiren makaleler ‘toptan’ geri çekildi.

Yonhap: Ender görülen bir durum

‘Pyongyang’ın sesi’ olarak görülen DPRK Today ve Meari gibi yayınların, broşür krizi nedeniyle Güney Kore’yi yerden yere vuran bir düzineden fazla yazıyı web sitelerinden kaldırdığı belirtildi. DPRK Today’de dün yayımlanan, benzer içerikteki altı makaleye de artık erişim sağlanamadığı kaydedildi. Meari’nin de benzer şekilde geçmişe dönük bir ‘temizlik yaptığı’ vurgulandı.

Ülkenin resmi gazeteleri Rodong Sinmun ve Minju Joson’un da Güney Kore’yi eleştiren yazılara yer vermediği görüldü.

20-30 tane hoparlör yerleştirilmişti

Kuzey Kore’nin ‘zeytin dalı uzattığı’ bir başka konu da propaganda hoparlörleri oldu. İki ülke arasındaki askerden arındırılmış bölgeye yeniden yerleştirilen 20-30 kadar hoparlörlerin birçoğunun kaldırıldığı belirtildi.

DİĞER GELİŞMELER