04:21 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Kuzey Irak’a “Pençe Kartal-2 Harekâtı” başladı!

, ”/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak kuzeyinden halkımıza ve güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Gara bölgesinde “Pençe Kartal-2 Harekâtı” düzenlendi.” açıklamasında bulundu.

Milli 'ndan(MSB) gelen açıklama şu şekilde:
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen başarıı operasyonlar neticesinde ağır kayıplar veren PKK/KCK terör örgütünün, Irak'ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını halen ürdürmeye; yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ği ve geniş çaplı bir hazırlığı içinde olduğu tespit edildi.

PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyinde Gara bölgesinde bulunan ve tarafından kullanılan hedeflere 10 Şubat 2021 günü saat 02.55'ten itibaren “Pençe Kartal-2 Harekâtı” düzenlendi. Operasyona devam edilmektedir.