11:39 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

İsrail askerleri Filistin’de üniversite bastı

İsrail askerlerinin Filistin'de bir üniversiteyi basarak öğrencileri gözaltına aldığı anlar video görüntülerine yansıdı.

İsrail askerlerinin Filistin'de bir üniversiteyi basarak öğrencileri zorla gözaltına aldığı anlara dair görüntüler servis edildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail askerleri geçtiğimiz gün Batı Şeria'da bulunan Birzeyt Üniversitesi'ne ait bir kampüse baskın düzenledi.

Üniversitede okuyan Filistinli öğrencilerden beşi, İsrail askerlerince önce darp edildi, daha sonra ise gözaltına alındı.

Darp edilen öğrencilerin yaralandığı ve yerde kan izlerinin oluştuğu dikkat çekti.

Imagine this had been the scene at your university campus: the heads of student blocs, shot on campus, then kidnapped in unmarked vans by soldiers of an occupation state.
This is the situation Palestinian Universities always endure under Israeli rule.

— Jalal (@JalalAK_jojo)

Gözaltına alınan öğrencilerin isimlerinin Velid Harazna, İsmail Bergusi, Kassam Nahle, Abdulhafız Şarabati ve Muhammed Hatib olduğu öğrenildi.

İsrail son dönemde özellikle Batı Şeria'da baskınlarını ve sivillere yönelik ihlallerini artırıyor.

Söz konusu baskınlarda Filistinliler darp edilerek gözaltına alınırken, İsrail tarafından baskın sırasında sivillere karşı işlenen suçlar ise soruşturmaya tabi tutulmuyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER