Kosova makamları ülkede saldırı düzenleyeceği iddia edilen kişileri tutuklandığını açıkladı.
IŞİD mensubu oldukları ileri sürülen 5 kişinin Kosova’da eylem hazırlığında oldukları iddia edildi.
Kosova polisi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile yakalanan kişilerin tutuklanarak hapishaneye gönderildiği bildirildi.
Kosova polisi tutuklamaların yanı sıra çeşitli askeri malzemelerin, silah, patlayıcı cihazlar ve paraların ele geçirildiği operasyona dair görselleri kamuoyuna servis etti.
Olayın Kosova’nın Prashtin şehrinde gerçekleştiğini bildirilen yerel kaynaklar Balkan yarım adasında IŞİD’in çok sayıda hücre yapılanması olduğunu aktardı.
Öte yandan, aktivistler olayın kurmaca olabileciğini dile getirdiler. Bulunan askeri malzemelerin çok temiz olması ve IŞİD mensubu olduğunu iddia edilen kişilerin kimliklerinin açıklanmaması sebebiyle operasyonun kurmaca olabileceğini ileri sürdüler.
Kaynak: Mira Haber