08:57 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Köşeye sıkışan PKK elebaşından ‘propaganda’ talimatı

Aralıksız mücadeleyle beli kırılan PKK’da çıkış yolu arayışları devam ediyor. PKK elebaşı Duran Kalkan, ‘propaganda yapın’ talimatı vererek, “Erdoğan’ın 2023 ve 2071 planları var. Eğer mücadele etmezsek bunları gerçekleştirecek” dedi.

Türkiye’nin hem yurt içinde hem de sınırın ötesinde terör örgütleriyle mücadelesi sürüyor. Irak’ın kuzeyinde geniş bir alan terör örgütü PKK’dan temizlenirken, Suriye’de de örgütün uzantısı PYD’ye darbe üstüne darbe indirildi.

TERÖRİST DURAN KALKAN’DAN TALİMAT

Özellikle bölgede SİHA hareketliliğinin artmasıyla manevra kabiliyeti felç olan örgüt, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınları üstlendiğini duyurmuştu.

“PROPAGANDA YAPIN”

Örgütün elebaşlarından Duran Kalkan da, yeni bir talimat vererek artık stratejilerini ‘propaganda’ yönüne çevirdiklerini ilan etti.

“ERDOĞAN HARİTA GÖSTERDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda ilan ettiği ‘terörden arındırılmış bölge’ haritasını hatırlatan elebaşı Kalkan, “Erdoğan’ın 2023 ve 2071 hedefleri var. BM’de gösterdiği haritayı herkes biliyor. Eğer mücadele etmezsek bunu yapacak. Nasıl mücadele edeceğiz propaganda yapacağız. Dost edineceksin, insanları etkileyeceksin. Bunu herkes böyle bilmeli” diye konuştu.

DİĞER GELİŞMELER