46376
46376

Koronavirüs: ABD’de ölü sayısı 100 bine yaklaştı

ABD’de koronavirüs bilançosu günden güne ağırlaşıyor.

Dünyada yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında en çok vakası görülen ülke olan ABD’de son verilere göre ülke genelinde yeni tip koronavirüs nedeniyle toplam 96 bin 359 kişi hayatını kaybederken tespit edilen vaka sayısı ise 1 milyon 621 bin 196 olarak açıklandı.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından açıklanan verilere göre ABD’de dün bin 422 ölüm ile 22 bin 967 vaka, 20 Mayıs’ta bin 530 ölüm ile 20 bin 289 vaka kaydedildi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, virüs nedeniyle yaşamını yitirenler için ülkede 3 gün boyunca bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Amerikalılar için önümüzdeki üç gün boyunca tüm federal binalar ve ulusal anıtlardaki bayraklar yarıya inecek” ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Büyük Şeytandan İsrail’e yeni katliam desteği

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, katil İsrail’e verdiği koşulsuz destekten dolayı eleştirilen Joe Biden yönetiminin, …

İngiltere ve ABD’den İran’a karşı yaptırım

İngiltere, İran Devrim Muhafızları Donanması ve İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nı yaptırım listesine ekledi. ABD …