ceenbekov parlamento secimlerinin ardindan istifa edecek c1813
ceenbekov parlamento secimlerinin ardindan istifa edecek c1813

Kırgızistan Cumhurbaşkanı parlamento seçimlerinden sonra istifa edeceğini açikladı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri Stamaliyeva, Cumhurbaşkanı Ceenbekov’un parlamento seçimlerinin yapılması ve cumhurbaşkanlığı seçim ilanından sonra görevinden istifa etme kararı aldığını bildirdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri Tolganay Stamaliyeva, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile Başbakan Sadır Caparov‘un görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.Caparov’un Ceenbekov’a istifa etmesi yönündeki talebini ilettiğini vurgulayan Tolganay Stamaliyeva, Ceenbekov’un “bundan sonraki olayların devletin aleyhine öngörülemeyen bir senaryoya yol açabileceği için görevini şimdi bırakmayı doğru bulmadığını” söylediğini belirtti.

Stamaliyeva, “Ceenbekov’un parlamento seçimlerinin yapılması ve cumhurbaşkanlığı seçim ilanından sonra görevinden istifa edeceğini dile getirdiğini” vurguladı.

Bu arada, Başbakanlık binası önünde cumhurbaşkanının istifasını talep eden taraftarlarına seslenen Caparov, yarın da Sooronbay Ceenbekov’un istifasını talep edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

İnsanlık dramı: Arakanlı Müslümanlar Bangladeş sınırında bekliyor

2017’den beri Myanmar’daki Arakanlı Müslümanlar, Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler tarafından zulüm görüyor. Bu durum, …

2 askeri helikopter Pasifik Okyanusu’na düştü

Japonya’ya ait 2 helikopter, eğitim uçuşu sırasında Pasifik Okyanusu’na düştü. 19 Nisan 2024 tarihinde, Japonya …