10:55 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Kilis-Konya arası kişi başı 100 Euro

Konya’da polis tarafından yaşanan kovalamaca sonucu durdurulan otomobildeki göçmenlerin kaçan sürücü ile kişi başı 100 euro karşılığında kendilerini Kilis’ten Konya’ya getirmesi için anlaştıkları ortaya çıktı.

Öğle saatlerinde Konya-Ereğli yolunda giriş çıkış noktasında uygulama yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendiği otomobile ‘Dur’ ihtarında bulundu. Polisin uyarısına uymayan sürücünün kaçması üzerine kovalama yaşandı.

Kent merkezi istikametine kaçan sürücü, daha sonra Çumra ilçesine doğru kaçışını sürdürdü. Yaklaşık 50 kilometrelik kovalamaca sonunda sürücü otomobilini yol üzerine bırakıp mısır tarlasına yaya olarak kaçtı.

Polis ekipleri tarlaya kaçan sürücünün peşine düşerken, araçta bulunan 10 yabancı uyruklu şahsı etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Araçtan indirilen yabancı uyruklu şahısların Kilis’ten Konya’ya gelmek için araç sürücüsüne kişi başı 100 euro verdikleri öne sürüldü.

Polis ekiplerinin araç üzerindeki incelemelerinin ardından göçmenler, işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Otomobil sürücüsü kaçtığı mısır tarlasında polis ekipleri tarafından arandı.

Tarladaki izler üzerine sürücünün peşine düşen polisler yaptığı aramalarda bir sonuca ulaşamadı. Araç polis ekipleri tarafından emniyet otoparkına çekilirken, kaçan şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DİĞER GELİŞMELER