11:43 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Kerkük’te IŞİD operasyonu; 16 ölü!

Irak’ın Kerkük kenti kırsalında IŞİD’a karşı operasyonda 16 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin güneyindeki kırsal bölgede IŞİD’a yönelik operasyon başlatıldığını söyledi.

Operasyon sırasında kentin güneyindeki Zegetun ve Hanazir Vadisi yakınlarında IŞİD mensuplarının güvenlik güçlerine karşılık verdiğini aktaran Harbiye, iki taraf arasında yaklaşık 1 saat çatışma yaşandığını dile getirdi.

Harbiye, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin de hava desteği sağladığı operasyonda 16 örgüt mensubunun öldürüldüğünü iddia etti.

Operasyonda çok sayıda sığınağın da yok edildiğini belirten Iraklı komutan, sığınaklarda çok sayıda sahte evrak, pasaport, kimlik ve silahın ele geçirildiğini kaydetti.

Korgeneral Harbiye, Irak ordusu, federal polisi ve terörle mücadele gücü tarafından yürütülen operasyonun tamamlandığı bilgisini verdi.

IŞİD, Haziran 2014’te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamını, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD’ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırı eylemleri devam ediyor.

Kaynak: AA

DİĞER GELİŞMELER