51489
51489

Katar ile Suudi Arabistan anlaştı: ‘Körfez Krizi’ sona eriyor

Katar ile Suudi Arabistan ve Katar'a abluka uygulayan diğer devletleri anlaşması sonucu, Körfez Krizi'nin kısa bir süre içerisinde tamamen son bulması bekleniyor.

Katar ile Suudi Arabistan ve Katar'a abluka uygulayan diğer devletleri anlaşması sonucu, Körfez Krizi'nin kısa bir süre içerisinde tamamen son bulması bekleniyor.

Konuya dair açıklama, bir süredir taraflar arasında ara buluculuk yapan Kuveyt'ten geldi.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır Muhammed es-Sabah tarafından yapılan açıklamaya göre, Katar ve Suudi Arabistan arasındaki kara, hava ve deniz sınırları dün akşam itibarıyla açıldı. Es Sabah, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında telefon görüşmeleri yapıldığını ifade etti.

Suudi Arabistan'a Katar ablukasında destek veren Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın da söz konusu normalleşme sürecine iştirak edeceği ifade edildi.

Katar Emiri Şeyh Temim'in kısa bir süre içerisinde 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi'ne katılmak üzere Suudi Arabistan'a gitmesi bekleniyor.

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığı da, Katar ile Suudi Arabistan arasındaki uzlaşının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

2017 yılı Haziran ayında Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez devletleri ve diğer bazı ülkeler Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Aynı zamanda Katar'a ambargo başlatılmış, durum bölgede krize sebebiyet vermişti.

Son girişimin başarılı olmasıyla, 3 yılı aşkın süredir devam eden Körfez Krizi de son bulmuş oldu.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …