18:33 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Karabağ’dan çıkan Ermeniler mezardaki ölülerini de alıyor!

44 gün süren Karabağ Savaşı’nda yenilgiyi kabul eden Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’dan çekilmesi devam ediyor. Daha önce bölgeyi terk eden Ermenilerin evlerini ve ormanlık alanları yaktığı bilinirken son olarak ölen yakınlarının mezarlarını açıp ya kemiklerini aldığı ya da tabutlarıyla birlikte yanlarında götürdükleri ortaya çıktı.

Azerbaycan karşısından hezimete uğrayan Ermenistan, 10 Kasım’da imzalanan üçlü Rusya-Azerbaycan-Ermenistan anlaşması gereği Kelbecer, Laçin ve Ağdam rayonlarından (idari birim) çekilmeye başladı.

Ermenilerin travması, hayal kırıklığı, umutsuzluğu o kadar derin, o kadar ritüelistler ki, bazıları Karabağ’da ölen yakınlarının mezarlarını açıp ya kemiklerini alıyorlar ya da tabutlarıyla birlikte yanlarında götürüyorlar. pic.twitter.com/Ck22fgwPVo

— Abdullah Ağar (@abdullahagar2) November 14, 2020

AĞAR: KEMİKLERİNİ ALIYORLAR YA DA TABUTLARIYLA BİRLİKTE YANLARINDA GÖTÜRÜYORLAR

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar bölgeden yenilgiyi hazmedemeyen Ermenilerle ilgili ilginç bir bilgiyi paylaşarak “Ermenilerin travması, hayal kırıklığı, umutsuzluğu o kadar derin, o kadar ritüelistler ki, bazıları Karabağ’da ölen yakınlarının mezarlarını açıp ya kemiklerini alıyorlar ya da tabutlarıyla birlikte yanlarında götürüyorlar.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7

DİĞER GELİŞMELER