18:54 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

Kanada Başbakanı’ndan Fransa’daki bıçaklı saldırıyla ilgili açıklama!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa’nın Nice kentinde kilisede gerçekleştirilen bıçaklı saldırıyla ilgili olarak, ‘Bu saldırıları gerçekleştiren suçlular, teröristler, soğukkanlı katiller İslam’ı temsil etmemektedir.’ dedi. Saldırı Avrupa’daki bazı siyasetçilere, özelliklere Fransa’daki aşırı sağcı liderlere Müslümanlara nefret kusmak için adeta bahane olmuştu.

Trudeau, Avrupa Birliği liderleriyle gerçekleştirdiği çevirim içi toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, “iğrenç” bir terör eylemi olarak nitelendirdiği saldırıyı kınayarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diledi.

“DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNDEKİ MÜSLÜMANLARI TANIMLAMIYOR

Kanada Başbakanı Trudeau, “Bunlar iğrenç suç eylemleridir ve her koşulda haksızdır ve tüm değerlerimize hakarettir. Bu saldırıları gerçekleştiren suçlular, teröristler, soğukkanlı katiller İslam’ı temsil etmemektedir. Bu kişiler Fransa’da, Kanada’da veya dünyanın herhangi bir yerinde Müslümanları tanımlamıyorlar.” diye konuştu.

Fransa’nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi’ndeki bıçaklı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

 

DİĞER GELİŞMELER