08:47 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Afgan anne İran sınırında donarak can verdi

'ın Türkiye ınırına yakın bir bölgede Afganistan uyruklu bir annenin donarak ği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, iki çocuğuyla birlikte Afganistan'dan yola çıkarak Türkiye'ye ulaşmaya çalıştı. Soğuk hava şartlarının olumsuz etkisi nedeniyle annenin hayatını kaybettiği, iki çocuğunun ise sağık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Annelerini kaybeden çocuklar yanlarındaki sığınmacı grubuyla birlikte 'ın Özalp ilçesindeki bir köye geçti. Annenin cenazesinin bulunduğu İran tarafına geçen köylüler çocukları da bu bölgedeki İranlı köylülere teslim .

Valilikten açıklama

, olayın Türkiye sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur köyünde gerçekleştiğini açıkladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“01.01.2022 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarından Türkiye-İran sınırından geçmeye çalışan iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü, çocuklarının ise köye sığınarak kurtuldukları şeklindeki paylaşım yapılmıştır. Bunun üzerine yapılan araştırma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmadığı ve haberde adı geçen bölgelerin birbiriyle çeliştiği tespit edilmiştir. Soruşturmanın derinleştirilmesi ile bu üzücü olayın ülkemiz sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur adlı bir köyde gerçekleştiği ve şahısların köylülerce İran askerlerine teslim edildiği belirlenmiştir.”

İlk ölüm değil

Yıllardır Afganistan ve diğer ülkelerinden İran ve Türkiye'ye göç etmek için yola çıkan göçmenlerden bazıları soğuk hava şartları nedeniyle hayatını kaybediyor.

Kısa bir süre önce de Türkiye-İran sınırında bir Afgan sığınmacının daha cesedi bulunmuştu.

ın bazıları çalışmak için İran ve Türkiye'ye gelirken, bazıları Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçmeyi planlıyor.