israil in son saldirisinin ardindan gazzeli cocuklar psikolojik travma yasiyor 01
israil in son saldirisinin ardindan gazzeli cocuklar psikolojik travma yasiyor 01

İsrail’in son saldırısının ardından Gazzeli çocuklar psikolojik travma yaşıyor

Gazze/ Şarku’l Avsat

Bugün (2 Temmuz) yayınlanan bir insan hakları raporu, Gazze Şeridi’ndeki çocukların yüzde 91’inin geçtiğimiz Mayıs ayındaki son İsrail saldırısından sonra psikolojik travma yaşadığını ortaya koydu.

Alman Haber Ajansı’na (DPA) göre, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Mediterranean Human Rights Monitor), raporunda, Gazze Şeridi’ndeki her 10 çocuktan 9’unun, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısından yaklaşık 1 ay sonra çatışmayla ilgili bir tür travmadan mustarip olduğunu belirtti.

Raporda, kuşatma altındaki bölgede bulunan en savunmasız iki grup olan kadınlar ve çocukların maruz kaldığı ihlaller belgelenirken, nüfusu 2 milyondan fazla olan Gazze’nin yaklaşık yüzde 50’sini 15 yaş altındaki çocukların ve yüzde 49’unu da kadınların oluşturduğu aktarıldı.

Örgüt, İsrail’in bu dönemde (10- 21 Mayıs arası) Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği ‘Surların Muhafızı’ operasyonu sırasında işgal güçlerinin, yüzde 75’ini çocukların ve kadınların yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerine orantısız saldırılar düzenlediğini belirtti.

Çocuklar ve kadınlar arasında çok sayıda ölüm ve yaralanmanın yanı sıra raporda, 241 çocuğun bombardıman sonucunda ebeveynlerinden birini veya her ikisini de kaybettiği ve yaklaşık 5 bin 400 çocuğun evlerini kaybettiği (tamamen yıkılmış veya ağır hasarlı) belirtildi. Rapora göre evleri kısmen zarar gören çocuk sayısı ise 42 bin.

İsrail saldırısı sırasında 72 bin çocuğun Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) bağlı okullara veya akrabalarının evlerine yerleştirildiği açıklanan raporda, şu ana kadar 4 binden fazla çocuğun yerinden edildiği de aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …