15:01 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

”İsrail’e karşı intifada ve isyan seçeneği kapıda”

İsrail’in Batı Şeria’yı işgal etme planı ABD desteğiyle yürürlüğe sokulmaya çalışılıyor.

ABD’nin “yüzyılın anlaşması” olarak duyurduğu sözde barış planı, Filistin topraklarını parsel parsel yok ediyor. Önce Kudüs’ü işgalin sözde başkenti ilan eden İsrail yönetimi, sonrasında Golan tepelerini sınırlarına dahil etmişti. İsrail’in şimdiki hedefiyse Filistin’in en önemli bölgelerinden olan Batı Şeria’yı ilhak etme. Yani Filistin’i açıkça yok etme planı.

Filistin’i ve halklarını yok etme planını tüm dünyaya duyuran İsrail yönetimi Batı Şeria’yı işgale hazırlanırken, bölgedeki halk da bu hukuksuzluğa karşı harekete geçmeye hazırlanıyor. Bu duruma karşı bir araya gelen Filsitinli direniş hareketleri “İlhak Planına ve Yüzyılın Anlaşması”na karşı 1 Temmuz gününü Öfke Günü ilan etti.

Hamas Sözcüsü Dr. Sami AbuZuhri konuya ilişkin Haber7.com’a değerlendirmelerde bulundu. Filistin halkının bu işgal planına karşı bir direniş göstereceğini belirtti.

İSRAİL’İN İŞGAL PLANI

Batı Şeria Filistin için oldukça önemli bir bölge. Ekonomik kaynaklarının büyük bir çoğunluğu burada bulunurken, yerleşim yeri olarak da Filistinlilerin can damarı konumunda.

Filistin’in dünyaya açılan tek kapısı olan Batı Şeria’nın ilhak edilmesi, bölgeyi hem bir cendereye almak hem de Filistin’i yok etmek olarak görülüyor. Hamas sözcüsü Dr. Sami AbuZuhri , ilhak planına ilişkin “hırsızlık ve işgal planıdır. Bir toprak hırsızlığıdır” dedi.

DİĞER GELİŞMELER