46656
46656

İsrail’den Suriye’de hava saldırısı

İsrail Suriye’de İran bağlantılı olduğu ifade edilen bir hedefe hava saldırısı düzenledi.

Suriyeli yetkililer, İsrail’in, ülkenin kuzeybatısında bulunan Masyaf’ta bir Bilimsel Araştırma Merkezi’ni bombalandığı bilgisini paylaştı. İsrail ise söz konusu merkezin İran’a ait bir füze fabrikası olduğunu ifade etti.

Şarkul Evsat’ın haberine göre, Suriye resmi haber ajansı SANA ise bir askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail’e ait savaş uçaklarının, Hama ilinin güneybatısında yer alan Masyaf çevresinde rejime ait bir askeri noktayı hedef aldığını iddia etti.

Rusya’dan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmezken İsrail, Suriye’deki “İran mevzilerine” düzenlediği bir dizi saldırı içerisinde bu merkezi daha önce de hedef almıştı.

İsrail’in son dönemde “İran’ı Suriye’den zor kullanarak çıkarma” stratejisini benimsediği ifade ediliyordu. Bu kapsamda son dönemde Suriye’de düzenlenen hava saldırılarında bir artış yaşandığı göze çarpıyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …