israil den gazze ye kosullu yardim teklifi 01
israil den gazze ye kosullu yardim teklifi 01

İsrail’den Gazze’ye koşullu yardım teklifi

İsrail’in yangın balonlarının durdurulması karşılığında Hamas’a koronavirüsle mücadelede yardım teklif ettiği bildirildi.

İbranice yayın yapan Kanal 13 televizyonu, dün (28 Ağustos Cuma) Gazze Şeridi’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bağlamında İsrail tarafından arabulucular vasıtasıyla Hamas’a yeni bir yardım teklifi yapıldığını aktardı.

Kanalın haberine göre; İsrail, patlayıcı ve yanıcı balonların gönderilmesinin durdurulması karşılığında Hamas’a Gazze Şeridi’nde korona ile mücadele kapsamında yardım sağlamayı teklif etti.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, İsrail, koronavirüs salgınının Hamas’ı normalleşmeye dönme konusunda zorlayacağını öne sürdü.

Diğer yandan, Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, Gazze ve çevresinde durumun hızla kötüleştiğini açıklamıştı.

Mladenov yaptığı açıklamada, “Mevcut şartlar altında, Gazze’deki krizin tırmanmasını önlemek ve durumu iyileştirmek için iki taraf arasındaki arabuluculuk çabaları başarılı olamaz.” ifadelerine yer verdi.

Gazze Şeridi’nde yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinli, yıllardır İsrail tarafından uygulanan abluka nedeniyle çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

İlginizi Çekebilir

UNRWA, Cibaliye Mülteci Kampı’na yardım ulaştırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye …

Kudüs’te araçlı ve silahlı operasyon

Kudüs’te bu sabah iki Filistinli araçlarıyla işgalci Yahudi yerleşimcilerin arasına daldı. 2 Filistinli önce arabayla …