israil de kutlama sirasinda sahne coktu 38 olu 01
israil de kutlama sirasinda sahne coktu 38 olu 01

İsrail’de, kutlama sırasında sahne çöktü, 38 ölü!

İsrail’in kuzeyinde, Yahudilerin Lag BaOmer Bayramı’nın kutlandığı bir alanda sahnenin çökmesi sonucu 38 kişi öldü, 20’si ağır 50 kişi yaralandı.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, gece yarısından sonra ülkenin kuzeyindeki Safed kenti yakınlarındaki Meron Dağı’nda Lag BaOmer Bayramı’nın kutlandığı alanda izdiham yaşandığı belirtildi.

İsrailli sağlık ekiplerine dayandırılan haberde, izdiham nedeniyle 38 kişinin yaşamını yitirdiği, 24’ü ağır olmak üzere 65 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Durumu ağır olanların tahliyesi için bölgeye 6 ambulans helikopter gönderildiği, çok sayıda sağlık ekibinin de olay yerine ulaştığı kaydedildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu, Twitter’dan yayımladığı mesajda, olayın “ağır felaket” olduğunu ve yaralıların iyileşmesi için dua ettiklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …