israil fasa gecici diplomatik misyon sefi atadi 1610380328 3601
israil fasa gecici diplomatik misyon sefi atadi 1610380328 3601

İsrail ile Fas arasında normalleşme tam gaz devam!

İsrail, iki ülke arasında yapılan normalleşme anlaşmasının ardından eski Mısır Büyükelçisi David Govrin’i Fas’a geçici diplomatik misyon şefi olarak atadı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberine göre, Tel Aviv’in eski Kahire Büyükelçisi David Govrin’in, İsrail’in Fas’taki geçici misyon şefliğine atandığı belirtildi.

Haberde, Govrin’in yakın zamanda görevine başlamak üzere Rabat’a gideceği kaydedildi.

İsrail makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

– FAS İLE İSRAİL İLİŞKİLERİNDE NORMALLEŞME

Rabat ve Tel Aviv arasındaki düşük düzeyli ilişkiler, 1993’te Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması’nın ardından başlamış ancak 2. İntifada’nın başladığı 2002 yılında Fas bu ilişkileri durdurmuştu.

Fas Kralı 6. Muhammed 10 Aralık’ta, İsrail ile ilişkilerin “en yakın zamanda” kurulacağını açıklamıştı. Aynı gün Trump yaptığı açıklamayla Fas ve İsrail’in tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra’da Fas’ın hakimiyetini tanıdıklarına dair bir bildirge imzaladığını duyurmuştu.

Fas, bu kararla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Sudan’ın ardından son birkaç ay içinde İsrail’le normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi, Mağrib bölgesinde ise ilk ülke oldu.

Fas ile İsrail, 22 Aralık Salı günü diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında 4 anlaşma imzalamıştı.

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

İşgalci İsrail’de üst düzey istifa!

İşgalci İsrail’de yönetim krizi derinleşiyor. İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Siyonist Aharon Haliva, 7 Ekim …