45732
45732

İsrail: Hamas’ı İstanbul’dan çıkarırsa Türkiye ile normalleşiriz

İsrail yönetiminin Türkiye'den normalleşme şartı olarak Hamas'ın İstanbul'dan çıkarılmasını istediği öne sürüldü.

İsrailli kaynaklar, İsrail yönetiminin Türkiye'den normalleşme şartı olarak Hamas'ın İstanbul'dan çıkarılmasını istediğini öne sürdü.

İsrail merkezli ynet'in aktardığı habere göre İsrail hükümeti, Hamas'ın ülkede faaliyet göstermesine engel olunmadığı sürece Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeme ve Türkiye'ye büyükelçi göndermeme politikasını benimsemiş durumda.

Haberde İsrail'in, üst düzey bir diplomat olan ve Türkiye konusunda uzman olduğu ifade edilen Irit Lillian'ı Türkiye Büyükelçisi olarak düşündüğü belirtildi.

Hamas'ın İstanbul'da faaliyet gösteren ofisleri olduğu iddiası İsrail tarafından bir süredir gündeme getiriliyor.

Türkiye, Mayıs 2018'de ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından patlak veren olaylar neticesinde İsrail'in büyükelçisini geri yollamış, Tel Aviv'deki Türkiye büyükelçisini de geri çekmişti.

Bu tarihten bu yana Türkiye'nin İsrail'de büyükelçisi bulunmuyor.

Son aylarda, iki ülkenin ilişkilerini normalleştireceği iddia ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …