israil den guney kibris rum yonetimi ne destek 01
israil den guney kibris rum yonetimi ne destek 01

İsrail Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne arka çıktı!

İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Maraş bölgesiyle ilgili olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) destek verdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs gezisinde Kapalı Maraş ve KKTC’nin geleceği konularında yaptığı açıklamalar başta Yunanistan olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız etti.

İsrail de rahatsız olan ülkelerden biri. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, Twitter hesabından Rum yönetimine destek mesajı verdi.

“TAM DESTEK VE DAYANIŞMA”

Haiat yaptığı açıklamada, “İsrail, Maraş’ın statüsüyle ilgili Türkiye’nin son dönemdeki tek taraflı adımlarını derin bir endişeyle takip ediyor. İsrail, GKRY’ye tam desteğini ve dayanışmasını yineliyor.” ifadelerini kullandı.

Haiat, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in de Rum mevkidaşı Nikos Christodoulides’a konuyla ilgili olarak ülkesinin desteğini doğrudan ilettiğini belirtti.

İsrail yönetimi daha önce de Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanı konusunda Yunanistan’a destek açıklamalarında bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …