07:50 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

İsrail güçleri Filistinlilere ait mezarları yıkıyor

İsrail güçleri, Filistinlere ait bir mezarı yıkmaya ve içindeki naaşı çıkarmaya çalıştı.

1948’de işgal edilen Yafa kentindeki Filistin yerel kaynakları, Filistin vatandaşları ile İsrail güçleri arasında dün (10 Haziran Çarşamba) gece geç saatlere kadar devam eden büyük çatışmaların yaşandığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, Yafa kentinde İsrail yönetimi, yeni bir yerleşim yeri inşa etmek amacıyla Filistinlere ait bir mezarı yıkmaya ve içindeki naaşı çıkarmaya kalkıştı. Buna karşı çıkan Filistinli vatandaşlar ile İsrail güçleri arasında şiddetli bir gerilim yaşandı.

Filistinli avukatlar, 3 ay önce Yüksek Mahkeme’ye mezarlık üzerinde konut inşa edilmesi projesini durdurma talebinde bulundu. Filistinli avukatların taleplerine rağmen İsrail mahkemesinin yıkım çalışmalarına başlama kararı, Filistin halkının tepkisine neden oldu.

İsrail güçleri, kendilerine ateş açıp taş attıkları iddiasıyla 4 Filistinli genci tutukladı. Aralarında 13 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 3 Filistinli de yaralandı.

Şehirdeki Filistinli liderler, İsrail yönetimini bu girişiminden dolayı sert bir dille uyardı. Yıkılmaya çalışılan mezarlığın Osmanlı döneminden kalma bir yer olduğu bildirildi.

DİĞER GELİŞMELER