ispanya da olayli protesto polis aracini yaktilar 01
ispanya da olayli protesto polis aracini yaktilar 01

İspanya’da öfke dinmiyor: Sokaklar karıştı!

İspanya’da rap sanatçısı Pablo Hasel’in tutuklanmasına karşı öfke dinmiyor. Ülkede günlerdir süren protestolarda göstericiler polis aracını yaktı, mağazaları ateşe verdi. Gösterilerde en az 10 kişi daha gözaltına alındı.

İspanya'da olaylı protesto: Polis aracını yaktılar

İspanya’da rap sanatçısı Pablo Hasel protestoları şiddet olaylarına sahne oldu. Barcelona’da sendikalar ve öğrenci dernekleri toplandı. Yaklaşık 4 bin kişi yürüyüş yaptı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kent merkezindeki dükkanlar yağmalandı. Göstericiler bankalara saldırdı, polis aracını ateşe verdi. Polis göstericilere müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu, en az 10 kişi de gözaltına alındı.

Rap sanatçısı Pablo Hasel, terörizmi yüceltmek, krala ve devletin kurumlarına hakaretten hapis cezasına çarptırılmıştı. Hasel’in 16 Şubat’ta cezaevine gönderilmesiyle de protestolar başlamıştı.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …