19:40 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

İslam davetçisi Mahmud el-Hasenat tutuklandı mı?

Davetçi kimliği ile ön plana çıkan Filistinli 'ın geçtiğimiz haftalarda Sudan hükümeti tarafından ğı öğrenildi.

Sudanlı yetkililer İslam davetçisini neden tutukladıklarını açıklamasa da Aktivistler, el-Hasenat'ın ”Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbü suçundan” yargılandığını öne sürdü.

Kaynaklar, El-Hasenat'ın Cuma hutbesinde Allah'ın ı ile hükmedilmesi gerektiğine vurgu yapması ile ”” adı altında düzenlenen gösteriler ile aynı zamana denk gelmesine dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere; Sudan'da devrik lider Ömer Beşir yanlıları ve İslamcı grupların, hükümet tarafından onaylanan bazı kanun değişikliklerini protesto etmek için “Öfke Cuması” adı altında düzenlediği gösteri, yönetimini korkuttu. Protesto gösterisi öncesi 'daki yollar ve köprüler kapatıldı.

Filistinli İslam davetçisi Mahmud el-Hasenat mı?

İslam davetçisinin gerekçe gösterilmeden tutuklanması birç kişinin tepkisine neden olmuştu. Sudan hükümeti herhangi bir gerekçe göstermeden tutukladığı Mahmud el-Hasenat'ı çığ gibi büyüyen tepkilere karşı bırakmak zorunda kaldı.

On binlerce kişi hesabından Mahmud Hasanat'ı serbest bırakılmasından duydukları mutluluğu paylaştı.

Şunu belirtmek gerekir ki, Sudan rejiminin zindanlara terk ettiği birçok İslam davetçisi bulunuyor. Bu davetçilerin darbeci Sudan hükümetinin politikalarına muhalif olan isimler olduğu biliniyor.

Kaynak: Mira Haber