IŞİD Deyrizor çölü ve Palmira yakınlarında saldırılarda bulundu
IŞİD, Suriye’nin Deyrizor ve Humus Palmira bölgesinde en az 4 Esed Rejimi milislerini öldürdü.
Bu çerçevede Esed rejimi, IŞİD’e yönelik bir operasyon girişiminde bulunmak üzere güçlerini yeniden Deyrizor, Rakka ve Humus vilayetlerinin sınırındaki Badiya’ya çekti.
Bölgeden gelen kaynaklar, Esed Rejimi otobüslerine Meyadin yakınlarında yaşanan son büyük pusu sonrasında ordunun IŞİD militanlarına ciddi bir şekilde karşılık veremediğini bildirdi.
IŞİD militanları genellikle rejim güçlerinin işgal etmeye hazırlandığı bölgelerin dışında yer alıyor. Askerler genellikle önceden hazırlanmış pozisyonları almayı tercih eder ve bir alanı araştırırken ilerlemekten korkar bu durum Badiyah’da IŞİD’le savaşmayı imkansız hale getiriyor.
Wagner paralı askerleri Badiya’daki petrol ve gaz tesislerini korumakla meşgul durumda, grubun liderinin ölümü ile ilerideki eylem planları da belirsizleşiyor.

Paralı askerlerin azalması veya tamamen çekilmesi durumunda rejim güçleri kendilerini daha da zor durumda bulabilir.
Kaynak: Mira Haber