isgalci israil askerleri filistinlileri gaza bogdu 01
isgalci israil askerleri filistinlileri gaza bogdu 01

İşgalci İsrail askerleri Filistinlileri gaza boğdu

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşim birimi karşıtı gösterilere gazla müdahale etti. Onlarca Filistinli gazdan etkilenirken 3 Filistinli ise yaralandı.

İşgalci İsrail, Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşim birimi karşıtı gösterilere sert müdahalede bulundu. Filistinli Yerel Koruma ve Mücadele Komitesi Koordinatörü Fuad el-Amur açıklamasında Filistinlilerin El Halil kentinin güneyinde İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etmek için gösteri düzenlediğini söyledi.

Amur, İsrail güçlerinin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale ettiğini, 3 Filistinliye gaz kapsüllerinin doğrudan isabet etmesi sonucu yaralandığını, onlarca kişinin de boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Amur, gazdan etkilenen Filistinlilere olay yerinde ilk yardım ekiplerince müdahale edildiğini aktardı.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde her cuma, Ayrım (Utanç) Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasını protesto etmek için gösteriler düzenleniyor.
Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …