17:40 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

İşgalci askerleri gerçek mermi ile, 3 Filistinliyi yaraladı!

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin batıında yer alan Nalin beldesinde, güçlerinin açtığı ateş sonucu 3 Filistinli yaralandı.

 

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinin batısında yer alan Nalin beldesinde Filistinlilere ateş açtı.

Nalin Imad el-Havaca, onlarca Filistinli gencin, sivil işgalcilerin topraklarına el koymasına engel olmak için el-Alim Dağı bölgesine gitmek istediğini söyledi.

Gerçek mermiyle müdahale ettiler

İsrail güçlerinin, sabah saatlerinden itibaren Nalin'i kapalı askeri ilan ettiğini ve ana girişini kapattığını belirten Havaca, bölgeye ulaşmaya çalışan Filistinlilere göz yaşartıcı ve gerçek mermiyle müdahale edildiğini ifade etti.

 

Havaca, olayda 2'si ayağından 1'i dizinden olmak üzere 3 Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığını, ayağından yaralananların, kurşunun ana damara isabet etmesi nedeniyle Ramallah Hastanesi'ne kaldırıldıklarını, diğer Filistinlinin ise Nalin'de tedavi edildiğini dile getirdi.

Sivil Yahudi işgalciler Filistinlilere saldırdı

Filistinli gençler, sivil Yahudi işgalci yerleşimine açılması hedeflenen dağda kılmak istemiş ancak İsrail güçleri buna engel olmuştu.

Nalin'de dün de sivil Yahudi işgalcilerin, Filistinli çiftçilere saldırması sonucu 13 Filistinli yaralanmıştı.

 

birimleri

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı sivil Yahudi işgalci birimi bulunuyor.

Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla sivil Yahudi işgalci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm sivil Yahudi işgalci yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.