18:03 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

İşgal Güçleri Koronavirüsün Başından Bu Yana 800 Filistinliyi Tutukladı

İşgal güçleri koronavirüsün başlamasından bu yana 90’ı çocuk 800 Filistinliyi tutukladı.

Esirler ve Özgürleştirilenler Komitesi Araştırma ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane işgal güçlerinin geçtiğimiz mart ayının başlarında koronavirüs krizinin başlamasından bu yana 800 Filistinliyi tutukladığını, bunlardan 90 kişinin çocuk, 10 kişinin de bayan olduğunu belirtti.

Fervane bugün (31 Mayıs Pazar) yayınladığı raporda işgal yönetiminin yerel ve uluslararası çapta insani ve hukuki çağrıları nazarı dikkate almayarak bölgede koronavirüsün başlamasından sonra da tutuklamalarını kesintisiz bir şekilde sürdürdüğüne dikkat çekti.

Fervane işgal altındaki Kudüs’te son aylarda İsrail baskınlarının arttığını ifade ederek; “Burada İsrail’in Filistinlilere yönelik tutuklamalarının ve hak ihlallerinin tehlikeli bir boyutta arttığını gözlemledik” dedi.

Fervane, koronavirüsün başlamasından sonra tutuklanan Filistinlilerin yaklaşık yarısını Kudüs vilayetinde tutuklananların oluşturduğuna dikkat çekti.

Fervane, Gazze’yle ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “İşgal güçleri koronavirüs krizinin başlamasından sonra Gazze bölgesinden, 13 Filistinliyi, doğuda ve kuzeydeki 1948’de işgal edilmiş bölgeyle sınır olan yerlere yaklaşmalarından dolayı tutukladılar. Sonra garip bir uygulamaya başvurarak rastgele seçtikleri noktalardan Gazze’ye dönmelerine izin verdiler. Sızmaya çalışanları önce İsrail hapishanelerine götürdü, sonra onları resmi olarak Filistin irtibat birimlerine teslim ettiler. Alışık olmadığımız bu uygulama da Gazze’ye koronavirüs sokulması konusunda şüphelere ve endişelere neden oldu.”

Fervane işgal yönetiminin esirlere yönelik işkencelerine ve kötü muamelelerine devam ettiğine dikkat çekerek koronavirüs krizi döneminde Nuruddin Cabir El-Berğusi’nin En-Nakab Sahra Hapishanesi’nde tıbbi ihmal sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtti. (Filistin Enformasyon Merkezi)

DİĞER GELİŞMELER