02:04 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

İran’ın batısındaki çatışmada üç asker öldü

İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan  dün yapılan açıklamada, İran’ın Kürdistan eyaletine bağlı Divandere bölgesinde güvenlik güçleri ile Kürt muhalifler arasında çıkan çatışmada bir albay ile iki askerin öldüğü bildirildi.

Ülkenin Kuzeybatı sınırlarını korumaktan sorumlu Hamza Karargahı’ndan yapılan açıklamada ise, silahlı kişilerin Kürdistan eyaleti Operasyonlar Odası Komutanı Albay Şakiba Salimi ve rütbeleri belirtilmeyen iki silah arkadaşı Cafer Nizampur ve Muhammed Şukri’nin üzerine ateş açtıkları belirtildi.

Açıklamada silahlı kişilerden bazılarının da öldüğü bildirildi. İran Kürdistan Demokratik Partisi (İKDP) internet sitesinde silahlı grubun kimliği belirtilmeden aktarılan bilgilerde, en az 4 sınır köyünde çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Ahvaz’da ise İran’ın Huzistan Eyaleti Emniyet Müdürü Abbaszade, 8 kişilik bir hücrenin çökertildiğini duyurdu. Abbaszade, tutuklanan hücre üyelerini, geçtiğimiz yıl Darhuveyn şehrinde Besiç güçleri komutanlarından Abdulhuseyin Muceddemi’ye suikast düzenlemekle suçladı.

Emniyet Müdürü’nün açıklamalarını aktaran haber sitelerinde yer alan bilgilerde tutukluların adı verilmeyen ‘Arap ayrılıkçı bir grubun üyeleri’ oldukları ve bazı merkezi noktalara ateş açtıkları aktarıldı.

DİĞER GELİŞMELER