iran dan namazi kudus te kilacagiz fotografi 01
iran dan namazi kudus te kilacagiz fotografi 01

İran’dan ‘Namazı Kudüs’te kılacağız’ fotoğrafı

Ali Hameney’in medya ofisi “Kudüs’te Namaz Kılacağız” isimli bir foto paylaştı

 

İran dini lideri tarafından paylaşılan Kudüs namazı fotoğrafı tartışma ve eleştiri konusu oldu. Hamaney’in medya ofisinin yayınladığı ikonofrafide saf tutanlar arasında öncelik Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a verildi. Nasrallah’ın solunda Hamas lideri İsmail Heniye, ve onun solunda ise Kudüs müftüsü Muhammed Ahmed Hüseyin yer aldı. Merkezdeki isim olan Nasrallahın sağ yanında Bahreyn’li Şii din adamı İsa Kasım’a yer verildi.

İkince safta Hasan Nasrullah’ın arkasında Filistin Cihad Hareketi lideri Ziyad Nehhale ve Niceryedaki İslami cemaat lideri İbrahim Zekzaki yer alıyor.

İran’ın Irak’ta müttefiklerinin yok

Geçtiğimiz aylarda ABD tarafından Bağdat’ta öldürülen Kasım Süleymani’ye ait silüet fotoğrafa bulut olarak resmedildi. Aynı saldırıda ölen Mehdi el Mühendisi ve Haşdi Şabi’nin diğer önde gelen isimleri ‘Kudüs Namazı’ afişinde yer almadı.

Esed’e üçüncü saf uygun görüldü

Kudüs söylemini bayraklaştıran ve 1979’dan bu yana devrim ihracının en önemli slogan unsuru olarak kullanan İran rejiminin ikonografik Kudüs Namazı görselinde saf dizaynı da dikkat çekti. Hamaney’in paylaşımında, Faylak Elkudüs’ün Süleymani yerine tayin edilen yeni lideri İsmail Kani’ni ikinci safta, Husilerin lideri Abdulmalik ElHusi ve Niceryalı Şii İslami Hareket lideri İbrahim Zekzaki’nin yanına yerleştirildi. Suriye Baas rejimi lideri Beşşar Esed’te aynı kategorizasyon da 3. safta yer buldu. İran’ın bu saf ve isim tercihi müttefik olduğu kişilerin önem sırasını tayin olarak yorumlandı. Esed’in en arka safta ve çok küçük resmedilmesi son dönem Esed’le ilgili artan tartışmaların bir devamı ve öncelik sıralamasında İran’ın ‘değişen önem ve öncelik mesajı şeklinde değerlendirildi.

Kaynak: Referansmedya

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …