iran da su krizi buyuyor 01
iran da su krizi buyuyor 01

İran’da su kesintileri krizi büyüyor

 

İran’ın Huzistan eyaletinde su kesintilerine karşı düzenlenen gösteriler devam ediyor

İran’ın güneybatısında Arap kökenli İranlıların yoğun nüfusa sahip olduğu Huzistan eyaletindeki toplu su kesintilerine tepki olarak 15 Temmuz’dan bu yana devam eden ve şu ana kadar biri polis 4 kişinin hayatını kaybettiği protesto gösterileri devam ederken İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, yetkililere bölgedeki su krizinin çözülmesi talimatını verdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Huzistan eyaletinde su kesintilerine karşı düzenlenen gösteriler bu akşam da Mescid-i Süleyman, Behbahan, Şuş ve Şadegan kentlerinde devam etti.

Eyaletteki su kıtlığına çözüm talep eden kent sakinleri kalabalık gruplar halinde sokaklara döküldü. Göstericiler, Huzistan’daki Karun Nehri’nden başka bölgelere su transferi sağlayan projenin de su kıtlığına neden olduğu gerekçesiyle durdurulması için yetkililere çağrıda bulundu.

HAMANEY’DEN HÜKÜMETE “SORUNU ÇÖZÜN” TALİMATI

Gösteriler her geçen gün artmaya devam ederken İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, yetkililere bölgedeki su krizini en kısa sürede çözme talimatı verdi.

Hamaney’in Instagram hesabından paylaşılan mesajda, “Huzistan’ın sorunlarını çözüme kavuşturmak yetkililerin vazifesidir. Halkı düşünen biri Huzistan’daki zor koşullar nedeniyle rahat edemez ve halkın sorunlarıyla ilgilenmek hükümetlerin kesin, acil ve daimi vazifelerindendir.” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …