iran tahran yakinlarindaki bir cezaevinde iki tutuklunun oldugunu kabul etti 01
iran tahran yakinlarindaki bir cezaevinde iki tutuklunun oldugunu kabul etti 01

İran, Tahran yakınlarındaki bir cezaevinde iki tutuklunun öldüğünü kabul etti

İran Cezaevleri Kurumu’ndan yetkililer, bu hafta Tahran’ın güneyindeki bir cezaevinde iki tutuklunun öldüğünü teyit ederek, konu hakkında araştırma yapıldığını açıkladı.

Kurum tarafından yapılan kısa bir açıklamada, “Emir Hüseyin Hatemi’nin Büyük Tahran Merkez Cezaevi’ndeki ölümünü araştırmak için bir komite kuruldu” denildi.

İran merkezli Ghanoun gazetesi, Hatemi’nin Tahran çarşısında çalışan 22 yaşındaki bir genç olduğunu ve bir kavgaya karıştıktan sonra gözaltına alındığını bildirdi.

Hatemi’nin ölümünün teyit edilmesi, İran Cezaevleri Kurumu Başkanı Muhammed Mehdi Hac Muhammadi’nin geçtiğimiz Perşembe günü aynı hapishanedeki başka bir tutuklu olan Şahin Nasiri’nin ölümüyle ilgili soruşturma emri verdiğini açıklamasının ardından geldi.

Muhammedi, adli tıp tarafından soruşturma açıldığını ve bu konudaki nihai raporu beklediklerini dile getirmişti.

Cezaevleri Kurumu Başkanı, Ali’nin Adaleti adlı hacker grubu tarafından geçtiğimiz ay Evin Hapishanesi’nden sızdırılan görüntülerde görüldüğü gibi tutukluların gardiyanlar tarafından dövülmesi ve kötü muameleye maruz kalması nedeniyle özür dileyerek, durumu ‘kabul edilemez davranışlar’ olarak nitelendirmişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …