iran israil gemisine saldiriyi kabul etti 01 e1627750907479
iran israil gemisine saldiriyi kabul etti 01 e1627750907479

İran İsrail gemisine saldırıyı kabul etti

Tanzanya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderken Hint Okyanusu’nda saldırıya uğrayan gemiye yapıaln saldırıyı İran Suriye’de yapılan saldırıya karşılık olarak yapıldığını açıkladı.

30 Temmuz’da bir nakliye gemisinin Tanzanya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne giderken Hint Okyanusu’nda saldırıya uğramasının arkasından İran çıktı. İran devlet televizyonu Al-Alam, saldırının Tel Aviv yönetiminin geçen hafta Suriye’ye düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak gerçekleştirildiğini duyurdu.

Haberde, İsrail tankerine yönelik saldırıyla ilgili detay paylaşılmazken geçen hafta Suriye’deki el-Debaa Havaalanı’na düzenlendiği belirtilen saldırıda ise “direniş güçlerinden” iki kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

İsrailli iş insanı Eyal Ofer’in sahibi olduğu İngiltere merkezli Zodiac Maritime Denizcilik Şirketi, Liberya bayraklı “Mercer Street” adlı petrol tankerinin dün Tanzanya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) giderken Hint Okyanusu’nda saldırıya uğradığını duyurmuştu. Saldırıda mürettebattan İngiliz ve Romanya uyruklu iki kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili İran’ı suçlamış ve Tahran yönetimine sert karşılık verilmesi çağrısında bulunmuştu.

İranlı tarafından suçlamalara yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid’den dünyaya ‘İran’ın durdurulması’ çağrısı

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, bir nakliye gemisinin dün Tanzanya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) giderken Hint Okyanusu’nda saldırıya uğramasından dolayı dünyaya İran’ın “durdurulması” çağrısı yaptı.

Lapid sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrailli nakliye şirketine ait geminin saldırıya uğramasının arkasında İran olduğunu ima ederek, “İran sadece bir İsrail sorunu değil, aynı zamanda hepimize zarar veren bir terör, yıkım ve istikrarsızlık kaynağıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

İran’ın uluslararası nakliyat ve ticaret seyrini de tehdit ettiğini ileri süren Lapid, “Seyir özgürlüğüne de zarar veren İran terörü karşısında asla sessiz kalmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Lapid, İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile sürekli temas halinde olduğunu aktararak, “Bu akşam kendisine bir İngiliz vatandaşının da öldürüldüğü gemiye yapılan saldırıya şiddetle karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.” açıklamasında bulundu.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …