15:29 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Irak’ta elektrik kesintisi… Ülkede hayat durma noktasına geldi

Bağdat/ Şarku’l Avsat

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi, teknik bir arıza nedeniyle ülke elektriğinin tamamen kesilmesinin yansımalarıyla mücadele etmek amacıyla komite kurma kararı aldı.

Alman Haber Ajansı’na (DPA) göre, sabahın erken saatlerinden bu yana Irak vilayetleri, teknik bir arıza nedeniyle yaşanan elektrik kesintisine tanık oldu. Kesinti, elektrik istasyonlarının tamamen kapatılmasına yol açarken, elektrik üretiminin kademeli olarak eski haline gelmesi için çalışmalar ise devam ediyor.

Ülkede hayat durma noktasına gelirken, 2003 yılından bu yana hükümetlerin elektrik krizini çözememesi ve buna bağlı olarak milyarlarca doların boşa harcanması sonrasında bir haftadır devam eden tam zamanlı elektrik kesintileri, hükümeti halk protestolarıyla tehdit ediyor.

Elektrik Bakanı, bir hafta önce Irak’ta elektrik enerjisi üretim ve dağıtımının düşük seviyelerde olması nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bakanlık, bugün yaptığı açıklamada, Bağdat’ta elektrik nakil hatlarından birinin patlayıcılarla sabote edildiğini duyurdu.

Elektrik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün şafakta tamamen kesilen elektrik sisteminin ‘rekor sürede’ hizmete açıldığı belirtildi.

DİĞER GELİŞMELER