irak basbakani kazimiden secim guvenligi mesaji bizzat denetleyecegim 1633010004 8982
irak basbakani kazimiden secim guvenligi mesaji bizzat denetleyecegim 1633010004 8982

Irak’ta cezaevlerindeki kadın ve çocuklar için özel af geliyor

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, 10 Ekim’de yapılacak erken genel seçimlerin güvenliğini bizzat kendisinin denetleyeceğini hiçbir ihlale izin vermeyeceklerini söyledi.

Kazımi, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Hükümet olarak seçimlerle ilgili sorumluluklarımızı yerine getirdik ve Yüksek Seçim Komiserliğinin gereken tüm ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

HİÇ BİR İHLALE İZİN VERMEYECEĞİZ

Seçimlerin güvenli bir ortamda yapılıp yapılamayacağına ilişkin tartışmalara da değinen Kazımi, “Seçim güvenliğinin sağlanmasını bizzat ben denetleyeceğim. Seçimlerin seyri ve sonuçlarını olumsuz etkileyecek hiçbir ihlale izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kazımi ayrıca “terör, yolsuzluk ve kamu mallarına zarar” dışında diğer suçlar nedeniyle cezaevinde bulunan kadın ve çocuklar için de özel af çıkarılacağını kaydetti.

Irak’ta 10 Ekim’de yapılacak erken genel seçimler için geri sayım sürerken “seçim güvenliği” konusu sıkça tartışılıyor. Güvenlik güçlerinin ise 8 Ekim’de oylarını kullanması bekleniyor.

Ülkedeki Şiilerin en büyük dini merci Ayetullah Ali es-Sistani, dün yaptığı açıklamada, “değişimin” gerçekleşmesi için halkı sandığa gitmeye çağırmıştı.

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

Erdoğan 13 yıl sonra Bağdat’ta, kritik anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Yıl Sonra Bağdat’a gitti, iki ülke arasında ‘Kalkınma Yolu Anlaşması’ imzalandı 13 …