15:23 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

Irak ve İran Savunma Bakanları Tahran’da bir araya geldi

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi ile Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, Tahran’da bir araya gelerek yapılacak askeri iş birliği konusu ile alakalı bir toplantı gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, “İran Savunma Bakanlığı, Irak’ın savunma gücünün artırılması için Irak silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilir” ifadelerini kullandı.

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi ile Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, Tahran’da bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. İran devlet medyasına göre fotoğrafı temaslarda bulunmak üzere Tahran’a gelen İnad, Hatemi ile iki ülke arasındaki savunma iş birliğini görüştü.

“DESTEKLİYORUZ”

Hatemi, görüşmede yapmış olduğu konuşmada Irak’ın güvenlik açısından çok daha iyi bir durumda olduğunu belirterek, “Irak’taki siyasi süreci, istikrarı, güvenliği ve toprak bütünlüğünü destekliyor ve savunuyoruz. Bölge ülkeleri kendi güvenliklerini temin etmelidir. Bölge dışı güçlerin varlığı ve müdahalesi devam ettiği sürece barış ve istikrar olanaklı değildir. Bazı devletlerin siyonist rejimle kurmuş olduğu gizli ilişkiler açığa çıkmıştır ve bu Müslüman halklara ihanettir.” diye konuştu.

“İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLİR”

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis’in öldürülmesine değinen Hatemi, “İran ve Irak kahramanlarının kanından geçmeyecek. İran Savunma Bakanlığı, Irak’ın savunma gücünün artırılması için Irak silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilir.” ifadelerini kullandı.

İnad da Irak silahlı kuvvetlerinin komutanlarıyla yapmış olduğu ziyarette ilk hedeflerinin iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi ve savunma alanında deneyim paylaşımı olduğunu ifade ederek, “Irak ve İran arasındaki alışveriş ile Irak silahlı kuvvetlerinin terörizmle mücadelede gücünü artırmak istiyoruz.” dedi.

DİĞER GELİŞMELER