irak basbakani kazimi den hastane yangini icin acil toplanti 01
irak basbakani kazimi den hastane yangini icin acil toplanti 01

Irak Başbakanı Kazımi’den hastane yangını için acil toplantı

Irak Başbakanı Kazımi, bazı bakanlar ve güvenlik yetkilileriyle, Kovid-19 hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangını görüşmek için acil bir toplantı düzenledi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi‘nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyindeki Zikar vilayetinde Kovid-19 hastalarının yattığı İmam Hüseyin Hastanesi’nde çıkan yangın nedeniyle Kazımi’nin başkanlığında bazı bakanlar ve güvenlik yetkililerin de katıldığı acil bir toplantı düzenlendiği ve bazı kararların alındığı belirtildi.

Zikar Valisi Ahmed Gani el-Hafaci de toplantı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, yangının nedenlerini araştırmak için üst düzey bir komitenin oluşturması ve nihai raporun 48 saat içinde sunularak, kamuoyuna duyurulması kararı alındığını belirtti.

Hafaci, toplantıda ayrıca, yangında hayatını kaybedenler için Zikar vilayetinde yas ilan edilmesine ve resmi çalışma saatlerinin salı gününden itibaren 3 gün süreyle askıya alınmasına karar verildiğini ifade etti.

Irak’ta Kovid-19 hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangında 54 kişi hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …