16:44 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

İngiltere tüm giriş çıkışları kapattı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, pazartesi sabah 4’ten itibaren ülkeye girişleri kapattı. Johnson, gelen herkesten negatif test sonucu isteneceğini, negatif test sonucuna sahip kişilerin 10 gün karantinada kalacağını açıkladı. Brezilya’da görülen koronavirüs mutasyonu nedeniyle, son 10 gün içerisinde herhangi bir Güney Amerika ülkesi veya Portekiz’de bulunmuş kişilerin İngiltere’ye girişlerine izin verilmeyecek.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19’un henüz tanımlanamayan çeşitli mutasyonları nedeniyle pazartesi sabah 4’ten itibaren ülkeye her türlü seyahat koridorunun kapatılacağını açıkladı.

ÜLKEYE GİRENE 10 GÜN KARANTİNA ZORUNLULUĞU

İngiltere daha önce koronavirüs rakamlarının düşük seyrettiği ülkelere yönelik seyahat koridorları oluşturmuş ve bu ülkelerden gelen kişiler için karantina zorunluluğu koymamıştı.

Yeni seyahat kurallarını açıklayan Johnson, ülkeye gelen herkesten son 72 saat içinde yaptırılmış PCR testi isteneceğini, bu testlerden negatif sonuçları olanlar da dahil olmak üzere kişilerin İngiltere’ye varınca 10 günlük karantinaya girmeleri gerektiğini söyledi. Bu uygulamaya Birleşik Krallık vatandaşlarının da dahil olacağı ifade edildi.

YENİ MUTASYON ADA’YI ZOR DURUMDA BIRAKMIŞ DURUMDA

İngiltere ve Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantları nedeniyle birçok ülke de bu ülkelere karşı seyahat yasağı başlatmıştı. Bu kararla birlikte Türkiye’den İngiltere’ye gitmek isteyen kişilerinde negatif test sonucu götürmeleri ve ardından 72 saat karantinada kalmaları gerekecek. Bilindiği üzere İngiltere’den Türkiye’ye olan uçuşlar ise bir süredir askıya alınmıştı.

Resmi verilere göre, İngiltere’de son 24 saat içerisinde 55 bin 761 koronavirüs vakası görüldü. 1248 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybederken toplam can kaybı ise 87 bin 295 olarak duyuruldu. Ülkede toplam vaka sayısı 3 milyon 316 bin 19’a yükseldi.

DİĞER GELİŞMELER