12:55 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

İmamoğlu’na suikast eylem hazırlığı iddiası!

 

“İmamoğlu’na suikast” iddiaları sonrası Emniyet Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması

Bazı medya organlarında yayınlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ‘na DAE‘ın  düzenleyeceğine yönelik haberlerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü konuya ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir.” ifadeleri kullanıldı.

 
Son dakika: İmamoğlu'na suikast iddiaları sonrası Emniyet Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması

Bazı medya organlarında IŞİD’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir suikast girişiminde bulunacağı iddiaları sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama:

Bazı basın yayın organlarında yer alan “İMAMOĞLU’NA yönelik suikast emri verilen IŞİD Militanları yakalandı” haberi ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur.

Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir.

Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır.

Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir.

PKK/PYD, IŞİD, FETÖ ve DHKP-C dahil olmak üzere tüm örgütlere yönelik çalışmalarımız milletimizin huzuru ve ülkemizin güvenliği için kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

.

DİĞER GELİŞMELER