ilahiyatci hocadan densiz cikis 01
ilahiyatci hocadan densiz cikis 01

İlahiyatçı hocadan densiz çıkış…

Sansasyonel çıkışlarla gündem olmak ilahiyat hocalarının tarzı olmamalı!

Garip, ölçüsüz ve sorumsuz çıkışlarıyla sürekli tartışılan İlhami Güler şimdi de Hz. Hasan hakkında söylediği çirkin sözlerle gündem oldu.

İslami sembol ve değerlerin sürekli biçimde kısır çekişme ve tartışma ortamlarına malzeme edilmesi yanlışına ilahiyat hocalarının katkısı inkar edilemez boyutta. Dinin asıllarına, temellerine yönelik her konuyu uluorta tartışma masasına meze haline getiren çıkışlar yaparak adlarından söz ettirmeyi seven bir takım isimler gündemden hiç eksik olmuyor.

Sahip oldukları dini bilgiyi insanların ıslahına, daha muttaki bir hayata yönelmelerine katkı sağlayacak şekilde sunmak yerine adeta sürekli olarak şaşırtmaya, kargaşa çıkartmaya, hiç dinmeyen bir cedel ortamının tesisine adayan bu isimlerden biri de Ankara İlahiyat Fakültesi hocalarından Prof. Dr. İlhami Güler.

Tarihselcilik adı verilen Kuran’a sapkın yaklaşım tarzının önde gelen temsilcilerinden biri olarak tanınan İlhami Güler muhtemelen, sözleriyle, konuşmalarıyla kendince insanları düşünmeye, sorgulamaya sevk ettiğini zannediyor olmalı. Ama ne yazık ki umursamaz tutumu, ölçüsüz yaklaşımları ile dinin temellerine saldıran bir pozisyona oturmakta.

İşte ‘hocamız’ bugünlerde yine akıl almaz bir çıkışla gündem belirlemeyi başarmış durumda! Cinsel istismar tartışmalarının ortasında Hz. Hasan (r) hakkında sarfettiği sözlerle yine yoğun tepkilerin odağı haline geldi.

t3-001.jpg

Resulullah’ın (s) torunu Hz. Hasan hakkında menfaat ve şehvet düşkünlüğü imasında bulunan sözlerine gelen tepkiler karşısında özür dilemek zorunda kaldı ama ardı ardına bunca çam deviren İlhami Güler’in özrü bir mana ifade etmedi.

Hiç kuşkusuz İslami kimliğe, değerlere, Müslümanların samimiyeti ve saflığına bu kadar zarar veren bu tutumun İslam düşmanlarının tuzakları ve saldırılarından bile daha etkili sonuçlar doğurduğu görmezden gelinemez.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …