idlip halki rusya turkiye devriyesine taslarla karsi cikiyor 01
idlip halki rusya turkiye devriyesine taslarla karsi cikiyor 01

İDLİP HALKI RUSYA VE TÜRKİYE DEVRİYESİNE TAŞLARLA KARŞI ÇIKIYOR

Halk Haleb-Lazkiye otobanı (M4) üzerinde Rusya ve Türkiye’nin ortak devriyesine Eriha kasabası yakınlarında karşı çıkarak devriyenin tamamlanmasına engel oldu ve başlatılan devriye uygulaması yarıda kesilip Serakıb kasabasına geri dönmek zorunda kaldı.

Muhabirimiz, halkın ortak devriyeyi taş ve yumurta yağmuruna tutarak bölgelerinden geçişine karşı çıktıklarını ve binlerce masum sivili katleden işgalci Rusya aleyhine sloganlar attıklarını belirtti.

Yine muhabirimiz, bir grup bayanın bedenleri üzerinden geçme pahasına da olsa devriyeyi kabul etmeyeceklerini belirten beyaz kefenler kuşanarak M4 otobanı üzerine çıkıp ortak devriyeye karşı çıktıklarını aktardı.

Sosyal medya hesaplarında yayınlanan bir video görüntüsünde, devriyenin geçişi sırasında şu ana kadar nedeni bilinmeyen bir patlamanın gerçekleşmesinin bölgede bulunan halkın ve Türk askerlerinin tedirginliğine neden olduğu görülmekte.

Bu devriye, Onur Protestolarının zorla dağıtılmasından önce işgal edilen bölgelerle sınırlı kalan işgalci Rusya ile Türkiye arasında gerçekleşen Haleb-Lazkiye M4 otobanı üzerinde ortak gerçekleştirilen devriyelerin onuncusunu teşkil etmekte.

İlginizi Çekebilir

İsrail füzeleri İran’a doğru ateşlendi

ABD medyası, İsrail’in İran’a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran medyası ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında …

BM’den İran – İsrail çıkışı; “Kanlı misilleme döngüsü”

BM Genel Sekreteri Guterres, Orta Doğu’nun felaketin eşiğinde olduğuna dikkat çekerek “Artık bu kanlı misilleme …