bakan akar reuters a acikladi turkiye den abd ye ikinci s 400 darbesi 01
bakan akar reuters a acikladi turkiye den abd ye ikinci s 400 darbesi 01

Hulusi Akar: İkinci parti S-400 için görüşüyoruz!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Rusya’dan alınan S-400 sistemlerinden geri adım atmasının sorun olacağını söyleyerek, ABD ile yaşanan krizi ise diyalog ile çözmeyi umduklarını kaydetti. Akar, Türkiye’nin Rusya’dan ikinci parti S-400 almak için görüşmeler yaptığını da dile getirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters’da yer alan habere göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’dan alınan hava savunma S-400’ler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve Türkiye’nin Rusya ile S-400’lerin ikinci bir partisini almak için görüşmelerde bulunduğunu belirten Akar, “Geldiğimiz noktadan geri dönmek çok sorunlu bir durum. ABD’yi yaptırım gibi tehdit edici dilden uzak durmaya davet ediyoruz. Sorunların diyalog yoluyla çözümünü istiyoruz. ABD tarafı çözüm istiyorsa teknik düzeyde çalışarak çözüm bulunabilir” dedi.

TÜRKİYE S-400 ALIMI SEBEBİYLE F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARTILMIŞTI

Türkiye programa ilk basamaktan girmiş ve yaklaşık 120 adet jet siparişi vermişti. F-35’lerin ana üreticisi konumunda olan ve çok sayıda kritik parçayı imal eden Türkiye, Rusya’dan S-400 alımı sebebiyle Washington yönetimi tarafından programdan tamamen çıkartılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri için üretilen ve ülkeye gelmeden önce ABD’de son uçuşlarını yapan 6 jet ise, Amerikan Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmişti.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …